Поредни рокади и гонене по устав започват партийни функционери на БСП Стара Загора, коментира пред ТВ Загора партиен активист, пожелал анонимност.

Причината е във вчерашното решение за смяна на председателя на групата общински съветници на БСП Лява България – Валентина Бонева с Бойчо Биволарски.

След вчерашната политическа рокада в групата общински съветници БСП Лява България в Стара Загора, при която за председател на групата общински съветници бе избран Бойчо Биволарски, късно вчера е проведено заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Информацията е от достоверен източник, пожелал анонимност. Същият заяви, че на партийния форум е направено предложение четиримата, от общо 7 общински съветници от БСП Лява България, подкрепили рокадата да бъдат наказани. Това са Бойчо Биволарски, Иван Митров, Даниела Лекина и Климент Пенчев. Очаква се предложението да бъде подложено за гласуване на нарочно заседание на Общински съвет на БСП в понеделник. Идеята била четиримата общински съветници да бъдат наказани по чл. 26, т. 4 и 5 от партийния устав, който снема политическо доверие за прояви, които нарушават законите, Устава на БСП и обществения морал. Искането е временно да се отнемат правата за заемане на партийни длъжности, членство в ръководни органи и право да се кандидатират за такива в срок от една година.

Досегашният председател на групата общински съветници на БСП Лява България Валентина Бонева отказа коментар по темата пред екип на ТВ Загора, заявявайки че информация ще бъде дадена след заседанието в понеделник.

Общински съветници от различни политически групи още вчера коментираха в кулоарите новината за смяна на г-жа Бонева като председател на групата като очаквана, предвид доверието, което тя има от своите съпартийци.

Поредни рокади и неразбирателства в БСП Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>