Европейска седмица на движението и спорта отбелязва Община Стара Загора

Община Стара Загора ще отбележи Европейската седмица на движението и спорта, в дните между 23 и 29 май, с редица събития, подходящи както за професионални спортисти, така и за любители.
По този повод, през цялата седмица достъпът до общинските спортни бази в града ще бъде безплатен, като всички, които имат желание да ги използват, ще трябва да заявят това на място, за да бъде създаден график.
В събота, 28 май, на игрищата за бадминтон в парк „Митрополит Методий Кусев“, от 9.00 до 11.00 часа, спортният клуб по бадминтон ще покаже уменията си.
От 11:00 часа ще започне йога гимнастика с йога клуб „Ахимса“, а в 11.30 часа ще има детско раздвижване със салса клуб „Кариби“, които ще представят уроци и за възрастни (50+ г.) от 14.00 часа. Аеробика и танци ще има в 15.00 и в 16.00 часа.
В неделния ден, 29 май, има предвиден поход до местността „Чешмата“, а тръгването ще е от игрищата за бадминтон на Аязмото. Освен това, вратите на тренировъчния аул на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур, ще са отворени за посетители.
От 28 май до началото на юни месец, в Стара Загора ще се проведат и квалификации за международен тенис турнир в категория „Features“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>