Кой говори в градския транспорт?

Старозагорци – доволни от „говорещите“ табла на спирките в града. Това показа репортерската проверка на Телевизия Загора. Целта на „говорещите“ табла е хора с различни затруднения да могат да се ориентират за пристигащите на спирките автобуси. Кой говори – разказват Светла Тенева и операторът Жоро Нанов.

Ако чуете женски глас да ви говори от таблото на спирката, не става дума за здравословен проблем, а защото новите информационни табла на спирките на градския транспорт вече съобщават гласово за пристигането на автобусите и тролейбусите.

Пътници на спирката има. Тролейбусът потегля. Сред качилите се в него не са Минчо и Иван. Питаме ги какво им говорят таблата и в помощ ли е това, което чуват.
Качваме се и ние в автобус № 8. И тук хората са доволни от информацията, която стига до тях.
До момента гласови съобщения се излъчват на 22 от автобусните спирки в града, а до края на седмицата поетапно ще бъдат обхванати всички 119, обясниха от Общината.
Коя е дамата, която говори, засега остава загадка. Почитателите й трябва да знаят, че тя не е от града на липите.
А иначе, от миналата година Стара Загора е от малкото градове в България с напълно подновен автобусен и тролейбусен транспорт.
Телематиката е част от интелигентна транспортна система, реализирана по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора“. Той е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ и е на обща стойност близо 29 млн. лв.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>