Пети детски игри Старозагорски Олимпийски надежди

Петото издание на детски игри „Старозагорски олимпийски надежди“ ще се проведат на 14 май в Стара Загора. Организатори на събитието са граждански клуб Липа с подкрепата на Български олимпийски комитет и Община Стара Загора.
Официалното откриване на игрите ще започне в 10:00ч. в новия парк , а специален гост ще е Любо Ганев. Ще се включат над 600 деца.
Това са единствените игри, които се правят по този начин в България.Събираме всички спортове на едно място, правят се демонстрации на всеки вид спорт за да може всички , които гледат или деца, които не сe занимават със спорт да се привлекат в залите каза Емилия Драгиева, член на организационния комитет.
В проявата са включени бадминтон, волейбол, джудо, художествена и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба с лък , фехтовка, масово бягане и други спортове.Тази година игрите имат по-изразен състезателен характер. Увеличен е наградният фонд. За финалистите са предвидени медали и купи за колективните спортове. Ще бъде дадена и специална купа за най-добър европейски резултат.

Категория: СПОРТ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>