Среща на кмета Живко Тодоров с жители на квартал „Самара – 3“

Почти на сто процента е завършена работата по подмяната на водоснабдяването и канализацията в кв.“Самара -3“ в Стара Загора. До края на юни ще бъдат асфалтирани всички улици, ще се ремонтират тротоарите и паркоместата, а междублоковите пространства ще се оформят поетапно във времето. До края на тази седмица ще бъде възстановено и осветлението в целия квартал, обясни на срещата си с живеещи в него граждани снощи кметът Живко Тодоров, който увери, че има цялостен пътен проект за територията му. Уверения, че сроковете ще бъдат спазени направи и Георги Иванов от фирмата изпълнител на ремонтите.

Срещата, която продължи два часа, беше проведена по инициатива на кмета снощи, във връзка с извършване на ремонтните дейности по проек „Реконструкция и разширение на канализационната и водопроводна мрежа на кв. „Самара 3“, в областния град. Жителите му се оплакаха от силно запрашаване на въздуха, липса на осветление и паркоместа, отворени шахти, кал и липса на алтернативен маршрут за достъп до квартала. Те поискаха засилен контрол върху работата на изпълнителите и спазване на обещаните срокове. На всички техни въпроси кметът, екипът му и изпълнителите на ремонтните дейности отговориха подробно и изчерпателно. Те увериха, че качеството на изпълнението се следи, а в лицензирани лаборатории се изпращат проби за изследване на качеството на асфалта.

„За общинското ръководство подмяната на водопровода и канализацията в„Самара 3“ е приоритет. За нас е важно след приключването на проекта да имаме един хубав и модерен квартал“, увери за пореден път кметът Живко Тодоров. По думите му, до края на годината в него ще бъдат вложени над 6 млн.лв. „Каквото съм обещал ще стане, затова отделяме средства отобщината, за да направим „Самара -3 образцов квартал“, каза ощеТодоров.
Изпълнението на проекта за кв. „Самара“ включва реконструкция и разширение на над 6 км канализационна и 2,5 км водопроводна мрежа. Общата стойност на проекта е 4,750 млн.лв., осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.
Предстои засегнатите улици да бъдат асфалтирани и благоустроени, да се изградят нови улични трасета, с подмяна на бордюри, както и възстановяване на асфалтовата настилка на всички улици в квартала, което струва над 300 000 лв. на бюджета на Община Стара Загора, стана ясно още снощи по време на срещата.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>