Старозагорско участие в дрон фест

12 души взеха участие в първия в България дрон фест. Той се проведе на 7 и 8 май.
Домакин и съорганизатор на събитието бе перлата на Добруджанското Черноморие – Албена.
Фестът бе организиран от запалените ентусиасти – собственици на дронове Александър Бъчваров от София, Йоанна Дукова и Светослав Петков от Добрич.
На брега на морето се събраха собственици на летящи машини от различни градове в страната – Добрич, София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Сливен и Разград.
Старозагорски регион бе представляван от Иван Мануилов, който се класира в челната тройка.
Три забавни игри тестваха участниците. Първата е за издръжливост на батерията – втората – за скорост, а третата е предизвикала най-много усмивки както сред участниците, така и сред тяхната публика – откриването на скрит предмет.
Участниците в събитието са се обединили около идеята за създаване на Асоциация на собственици на дронове. Така ще бъдат защитени интересите на хората, които имат апарати, защото тепърва предстои да се приемат регламенти за дроновете, както в европейски мащаб, така и правно да се регламентират летателните апарати у нас.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>