Напрежение в Раднево

Жители на Раднево протестираха снощи заради случая на побой, при който пострадаха трима техни съграждани. До побоя се стигна след спречкване за отнето предимство. Протестиращите изминаха разстоянието от центъра на Раднево до ромската махала. С големи усилия кметът и полицията успяха да убедят хората да запазят спокойствие. Градоначалникът на Раднево обяви, че ще започне процедура за премахване на незаконните постройки в ромския квартал на миньорския град. В сайта на Общинската администрация има и подписка за премахване на незаконните къщи в квартал „Кантона“. Тя е инициирана от жители на Раднево.

Заради напрежението притеснени са и в ромската махала.
Днес хората започнаха да се организират в социалните мрежи отново за протест. Хората настояват за събаряне на незаконните ромски къщи и строги наказания за четиримата роми, пребили техни съграждани. През деня излезе информация, че рокери от цялата страна ще присъстват на протеста тази вечер. Старозагорски рокери няма да присъстват, заяви пред Телевизия Загора Младен Цветков .
От пресцентъра на Апелативна прокуратура Пловдив съобщиха днес, че спрямо четиримата побойници утре ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Те са обвинени за опит за убийство, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Двама от тях са осъждани.

Категория: ИНЦИДЕНТИ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>