34 участници в образователен форум

34 са участниците в Областната панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране в Стара Загора. Събитието бе открито тази сутрин от заместник-кметът Иванка Сотирова.

В изложението се представят 21 училища, 4 колежа и представители на работодатели в региона. За първа година участват и водещи фирми, готови да сътрудничат на професионалното образование.

Форумът е организиран за четвърта поредна година от Община Стара Загора и Регионалния инспекторат по образование.
Целта на форума е да бъдат информирани учениците и техните родители за професиите и специалностите, които предлагат гимназиите в областта, както и новостите в образователните институти.
Лесно ли учениците избират училището, в което искат да продължат образованието си.
Акцент тази година е и пилотното въвеждане на дуално обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта „Домино“, финансиран от швейцарското правителство.
Расте броят на училищата и компаниите, които имат интерес към дуалното образование по швейцарски образец. През новата учебна година в ДОМИНО ще бъдат включени и три нови професии – електротехник, техник по газови системи и готвач, към които интерес имат няколко предприятия от Старозагорска област, стана ясно при презентация на проекта. През новата учебна година очакваме към проекта да се присъединят най-малко 12 училища, включително и от Стара Загора, както и над 20 компании от цялата страна“, обясни още ръководителят на проекта Петя Евтимова.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>