Ще има ли улици „Минзухар“ и „Ружа“ в квартал „Лозенец“ ?

Предложение с 27 имена на улици в квартал „Лозенец“ ще бъде подложено на гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет, става ясно от дневния ред, публикуван в сайта на администрацията.

То е внесено от председателя на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания, а предложените имена са разгледани и одобрени от експертите на отдел „Култура“ и главния архитект на Община Стара Загора.

На територията на квартал „Лозенец“ много от гражданите, които бяха с учредено и реализирано право на строеж, закупиха своите места и последва необходимостта от издаване на административни адреси, за което има подадени заявления в Общинска администрация, се казва в предложението.

Сред имената на улици, които ще бъдат подложени на гласуване са „Върбинка“, „Глогинка“, „Ружа“, „Бял равнец“, „Омайниче“ , „Тинтява“, „Акация“, „Момина сълза“, „Минзухар“, „Гороцвет“, „Звездопад“, „Прохлада“. Съветниците ще гласуват и предложението за улица „Развитие“ в квартал „Индустриален“ , както и имена на улици в старозагорското село Казанка.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>