България посреща вкусовете на света в благотворителна кауза

Уникалният по рода си Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“ стартира от Стара Загора на 12 май 2016 г. Той е част от инициативата „Мислиш си, че познаваш България?“. Фестивалът има благотворителна кауза и събраните средства ще бъдат предоставени за оборудване на линейки на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора с най-необходимата апаратура.

Поставяме си за цел да съберем 40 000 лева и се надяваме на подкрепата на повече граждани на Стара Загора и на бизнеса. Минималната сума е 3 лева. Всеки, който желае може да направи дарение в специалните кутии, които ще бъдат поставени на 12 май в Mall Galleria Стара Загора“ – съобщи Дани Беркович, изпълнителен директор на GTC за България и Румъния.

Кулинарният форум ще се превърне в истински празник на вкусовете на над 20 държави. В специален кухненски кът ще се съберат шеф готвачи, които ще приготвят и ще представят на живо кулинарните традиции на съответната страна. На щандове ще бъдат изложени сувенири, свързани с обичаите и многообразието на културите на света.
Организаторите очакват силно присъствие на старозагорски майстори в кухнята. На сайта на фестивала всеки има възможност да споделя рецепти от българската традиционна кухня и снимки на приготвени от тях ястия.

Специално жури, съставено от шеф-готвачи и експерти от Кулинарна академия до края на месец април ще оцени и избере 100-те най-добри ястия. Победителите ще представят България и българската традиционна кухня по време на Международния кулинарен фестивал. Има събрани над 300 рецепти от цялата страна, като голяма част от тях са изпратени от Стара Загора.

На откриването ще присъстват посланиците на Белгия, Италия, Унгария, Индия, Хърватска и САЩ, както и представители на останалите дипломатически мисии, подкрепящи проекта.

По време на фестивала ще бъде представен икономическия и инвестиционен потенциал пред дипломатите, съобщи председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>