Държавен турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие ще се проведе в Стара Загора

Клуб по спортна стрелба „Августа 1992“ организира съвместно с Община Стара Загора и Български стрелкови съюз Държавен турнир „СТОЯН ПЕНЧЕВ“ по спортна стрелба с малокалибрено оръжие. Състезанието ще се проведе от 22 до 25 април и на него ще вземат участие както утвърдени така и млади стрелци,които сега правят първите си стъпки.
Състезанието е част от Държавния спортен календар , реализираните резултати ще важат за „покриване“ нормативи , за участие в Европейското първенство по спортна стрелба с малокалибрено оръжие за юноши и девойки.Тъй като настоящата година е Олимпийска за
мъжете и жените не се провежда Европейско първенство с малокалибрено оръжие сподели майсторът на спорта и председател на клуб „Августа 1992“ Георги Кочаренко.
Очаква се в турнира да се включат около 70 състезатели, като клуб „Августа 1992“ ще има над 10 участника във всички възрастови групи. Ще бъдат обхванати всички категории, застъпени в българската федерация по спортна стрелба.
Надпреварата се провежда в чест на заслужилия майстор на спорта и дългогодишен треньор Стоян Динев Пенчев.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>