Честват 50 години ГПЧЕ „Ромен Ролан“

Започнаха проявите за отбелязването на 50 години Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“. Юбилейната седмица ще бъде вълнуваща за всеки, свързан с гимназията, каза при откриването на пресконференцията Румяна Грозева, председател на Управителния съвет на училищното настоятелство. В историята на училището ни върна директорът Теодора Николова.

Общият брой на възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ в момента е 1170. Сред тях е и Елена Атанасова, председател на Ученическия съвет.
Във всеки от дните през тази юбилейна седмица има различни събития.Утре ще има Ден на отворените врати и Панаир на науките и изкуствата.
Трупата на ГПЧЕ“Ромен Ролан“ бе отличена с две маски на приключилия 23-и Франкофонски ученически театрален фестивал, съобщи преподавателят Стефка Райкова, която е и член на журито.
Проявите за 50-та годишнина на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ ще приключат с тържествен юбилеен концерт от 16 часа в Държавна опера Стара Загора. Близо 9 хиляди ученици са завършили училището за тези 50 години, в момента почти 30% от педагогическия състав е от бивши ученици.

Категория: ОБРАЗОВАНИЕ
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>