Посланикът на Германия Детлеф Лингеман на посещение в Областна администрация

По покана на областния управител инж. Георги Ранов днес гост в Областна администрация беше посланикът на Германия у нас Негово превъзходителство Детлеф Лингеман.
В началото на срещата инж. Ранов представи икономическата ситуация и географските дадености на Старозагорска област. Той обсъди с г-н Лингеман възможностите за привличане на немски инвестиции в региона и за засилване на връзките между представители на българския и на немския бизнес.

От своя страна посланикът изрази задоволство от богатото културно-историческо наследство на Старозагорска област, от природните й забележителности и богатството на минерални извори и заяви, че те биха могли да привлекат много немски туристи не само на българското Черноморие, но и във вътрешността на страната.

Друг основен акцент в разговора беше българското образование и възможностите да бъде почерпен опит от Германия при въвеждането на дуалното образование у нас. Негово превъзходителство г-н Лингеман обясни, че страната му има дългогодишни традиции в тази насока и това е верният път за обезпечаване на индустрията с добре обучени и квалифицирани кадри.

След срещата в Областна администрация инж. Ранов и посланик Детлеф Лингеман посетиха Регионалния исторически музей.

Посланикът на Германия Детлеф Лингеман на посещение в Областна администрация

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>