В Стара Загора стартира XI-и маратон на четенето

Редица писатели и поети ще вземат участие в ХI-тия маратон на четенето, който ще се проведе от 18 до 22 април в Стара Загора. Организатори на събитието са библиотека „Родина”, Регионална библиотека „Захарий Княжески” и ФК „Берое”. Маратонът, който тази година ще под надслов „Чети и спортувай“ ще премине под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров.
В програмата на събитието посветено на книгата и четенето ще се включат сръбския писател Милош Латинович, писателите Георги Мишев, Божана Апостолова и Милена Гартли, поетът и публицист Бойко Ламбовски, старозагорската поетеса Теодора Тотева, детските писатели Нуша Роянова и Никола Райков, както и още старозагорски поети, писатели и гости от страната.Кулминацията ще е на 22 април 2016 г. (петък) от 8:00 до 22:00 часа.
В поредицата от събития,ще се включат над 50 училища, читалища, детски градини, неправителствени организации и клубове от общината. Тази година маратонът се радва на изключително голям интерес, споделят още организаторите.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>