СНЦ „Свят без граници“ връчи първите награди „Без граници“

По повод Международния ден на ромите Сдружение „Свят без граници“ връчи за първи път своите награди „Без граници“. Номинациите са в три категории: лекар на общността, студент от общността и лоялна медия към общността.В рамките на международния ден се проведе и дискусия на тема „Жилищна политика- превенция на незаконното строителство, алтернативни решения

Журито отличи Дарик радио за най-лоялна медия към общността. Призът „Лекар на общността“ беше връчен на д-р Юлиян Кръстев. За своята дългогодишна работа грамота получи д-р Радка Танкова. Айгюн Юсеин беше отличена в категорията „Студент от общността“. Милена Илиева, експерт от сдружение „Свят без граници” заяви, че наградите ще се превърнат в ежегодна традиция.

Екипът на Сдружението, съвместно с доброволци поднесе 150 карамфили в памет на загиналите роми в концлагерите на нацистка Германия на паметника „Защитниците на Стара Загора“ в парк „Пети октомври“.
По-късно в залата на Общината се проведе дискусия на тема „Жилищна политика- превенция на незаконното строителство, алтернативни решения“.

В нея участваха Иванка Сотирова, заместник-кмет на община Стара Загора, инж. Ангел Стоманярски, началник „Контрол по ЗУТ“ в община Стара Загора, доц. Алексей Пампоров, представител на БАН. Презентираха се нагласите на общността от проведено изследване и фокус-групи на терен по отношение на жилищните потребности. Събитията са организирани от сдружение „Свят без граници“ с партньорството на Общината и РЗИ.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>