Документалният филм „Стара Загора – свидетел на историята“ е номиниран за награда на единствения у нас филмов фестивал с туристическа тематика „На източния бряг на Европа“. Той се провежда в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново от 14 до 17 април.

Филмът популяризира културно-историческото наследство на хилядолетния град и е заснет по поръчка на Община Стара Загора през 2013 г. Лентата е с продължителност 30 минути и е включена в поредицата „Световните градове“, излъчвана по Българската национална телевизия.

Стара Загора участва и в Национален конкурс „Чети и пътувай“. В четвъртото му издание, Община Стара Загора се състезава с три постера в категорията „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“ – „За свободата… Да развеем българското знаме!“, „Медицина и козметика в античната епоха“ и „Старозагорското въстание 1875 г. – прелюдия към свободата“.

Общинският Туристически информационен център ще представи своята дейност и добри практики, които спомагат за развитието на културния туризъм и значението му за региона и страната.
Наградите в конкурсната програма ще бъдат връчени на заключителната официална вечер.

Филм за Стара Загора с номинация на филмовия фестивал „На източния бряг на Европа“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>