Седмица на гората и в Стара Загора

Тази година Седмицата на гората в цялата страна ще премине под мотото „Подобри гората“. В Стара Загора предстои залесителна акция в парк „Борова гора“ и край Дъбрава, съобщи директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Петър Заяков.

Официалното откриване на Седмицата на гората ще се проведе в Стара Загора на 4 април от 11 часа в градската градина. Очаква се да присъства министърът на земеделието Десислава Танева. По време на събитието ще бъде избран лесовъд на годината с двама подгласници и ще бъдат връчени награди.

Ден на отворените врати организира Регионалната дирекция по горите на 6 април от 10 до 16 часа. На 9 април на 20 места в страната – на територията на 10 парка и на 10 Регионални дирекции ще стартират залесителни мероприятия. Инициативата ще се проведе за първи път. Сред тях ще е това в парк „Аязмото“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>