Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кметът на Стара Загора Живко Тодоров откриха осмото издание на Международния турнир по свободна и класическа борба “Динко Петров”, който се провежда в общинската спортна зала “Иван Вазов”.

Турнирът е един от най-авторитетните и представителни в спортния календар на Община Стара Загора. Той се провежда в памет на заслужилия майстор на спорта и заслужил треньор Динко Петров.

“Уважаеми треньори, състезатели и фенове на спорта. За мен е голяма чест да открия официално турнира, в който има сериозно международно участие. Голямата цел, е да се провокира интерес към един от най-българските спортове – борбата. На всички вас пожелавам да сте здрави и да постигате успехи. Искам специално да благодаря на клуба, който работи усърдно в Стара Загора – КБ „Берое“ и заслужава нашата подкрепа”, заяви в приветствието си Живко  Тодоров. Към присъстващите в залата се обърна и ресорният зам.- кмет Красимира Чахова.

 

В турнира показват техника свободен стил младежи, родени 1999-2000 г. Борците класически стил са разделени в две възрастови групи – родени 2001-2002 г. и кадети 1999-2000 г. Участват състезатели от Русия, САЩ, Беларус, Украйна, Македония, Румъния, Сърбия, Швейцария и други.

Специални гости на откриването бяха съпругата на Динко Петров и Генчо Зарев – съдия по борба, еднo от големите имена в родната борба.

Организатори на турнира са Клуб по борба „Берое“ и Община Стара Загора.

Цветан Цветанов и Живко Тодоров откриха Международния турнир по свободна и класическа борба “Динко Петров” в Стара Загора

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>