ДБГ иска обща президентска кандидатура на РБ

Националният съвет на „Движение България на гражданите“ даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок. Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата. Това беше едно от решенията на Националния съвет на ДБГ, който се проведе през уикенда в Банско.

ДБГ препотвърждава ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление. Националният съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се казва още в решението на форума.

Органът възложи изготвянето на проект за начина за провеждане на Националното събрание на ДБГ, както и концепция за развитие на устава, които да бъдат предложени на Националния съвет на следващото му заседание, тъй като по устав през 2016 година ДБГ трябва да проведе свое редовно Национално събрание.

В изказването си пред Съвета вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева посочи, че хората в залата – кметовете, общински съветници, общински председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези които провеждат истинските реформаторски политики – без показност, с упорство и според ангажиментите, поети към избирателите на РБ и в управленската програма. Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очакват, каза още Кунева.

По отношение бъдещето на Реформаторския блок, тя беше категорична, че ДБГ залага на консолидиране на Блока. Ние имаме работа за вършене по програмата на РБ и не можем да губим нито нашето време, нито това на държавата, заяви още тя.

На Националния съвет беше представена информация за приемането на нови членове и за новоучредените младежки организации на партията в цялата страна.

Форумът гласува Общинската организация на ДБГ да се председателства от 38 годишната юрист Боряна Карамихова. Тя заема мястото на подалата оставка Дима Динкова, понастоящем част от дипломатическата ни мисия в Брюксел. Натоварваме Боряна с огромно доверие и работа като разчитаме на балансираната й личност и организаторски умения, коментира старозагорският депутат Димитър Танев. Политическото доверие за областния координатор на ДБГ Димитър Чорбаджиев  е разколебано, а пред  ДБГ има дълга и трудна писта. Кой ще налага темпото определя и успеха на финалната линия.

 

ДБГ иска обща президентска кандидатура на РБ

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>