Не тръгна делото срещу старозагорски лекар

Районният съд в Стара Загора отложи делото срещу д-р Иван Вуцов. Медикът, който е обвинен в документно престъпление, не се яви на първото заседание по делото. Стана ясно, че той е нередовно призован. Адвокатът му от Софийска адвокатска колегия е изпратил молба да не бъде даван ход на делото и то да бъде отложено, съобщи още съдията-докладчик. Лекарят е предаден на съд заради това, че е използвал фалшива диплома за кардиолог, без да има придобита специалност.

Според прокуратурата, документът е използван два пъти – пред шефовете на две старозагорски болници. Те бяха сред свидетелите по делото. Друг свидетел е проф. Алексей Алексеев, заместник ректор на Медицинската академия, който носеше документи относно неистинността на дипломата на д-р Вуцов.

Съдът прецени, че ход на делото не бива да се дава, тъй като обвинението е за тежко умишлено престъпление, за което присъствието на подсъдимия е задължително. Съдът изиска да бъде направена справка за постоянния и настоящ адрес на д-р Вуцов. Делото бе отложено за 14 юни .

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>