Как да се справим с анорексията?

Пада възрастовата граница на болните от анорексия момичета, коментира пред Телевизия Загора д-р Милена Топалова, детски психиатър. Заедно с психолога Мариана Банчева, тя бе лектор на обучение на педагогически съветници и училищни психолози. Най-често момичетата с анорексия са във възрастовата граница 16-19 години.
Училищните специалисти се запознаха с индикациите за разпознаване на хранителните разстройства и основните психологически, физиологически и социални последици.
Участниците в обучението, което е част от предвидени редица подобни семинари, обсъдиха и подходи за превенция в училище, както и с изграждане на мрежа за подкрепа от учители и съученици.
Защо крие опасности анорексията и как се лекува това заболяване?
При проблем с хранително разстройство на дете родителите трябва да бъдат подкрепяни и насочвани към специалисти.
Причините за анорексията са различни. Обучението се проведе днес в Международния младежки център за работа с деца и младежи в риск по заявка на училищните специалисти и с подкрепата на Община Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>