Отбелязоха Тодоровден с традиционни конни състезания

С традиционно състезание по конен спорт отбелязоха Тодоровден в Стара Загора. На конната база при Тракийския университет се проведе състезание по прескачане на препядствия с преодоляване на два паркура.
Надпреварата се организира от Клуб по конен спорт „Професор Рангел Караиванов“ с подкрепата на Община Стара Загора. Състезанията протекоха с два паркура с различна височина, а гвоздеят на програмата бе демонстрация на прабългарската школа за оцеляване „Багатур“. Включени бяха още атрактивни акробатични и гимнастически упражнения върху бързо галопиращ кон, известни като „джигитовка“.
Проявата бе и официална подготовка за квалификациите за държавно първенство по прескачане на препятствия, които ще се проведат на 25-ти и 26-ти март, отново на конната база на Тракийския университет в Стара Загора.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>