Отново фолклорен конкурс „Орфеево изворче“

Стара Загора е домакин на 16-то издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Организаторите са Национален музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“ с подкрепата на Община Стара Загора. Конкурсът се провежда днес и утре. Над 1000 са участниците, съобщи на пресконференция доц. д-р Георги Петков, председател на съюза.
Предвидени са награди, сред тях синтезатор, кавал и ризи с шевици. За събитието помагат освен главните организатори, но и доброволци и дарители. Сред категориите в конкурса са за народно пеене, обичаи и инструменти. Специална награда ще даде и Тракийското дружество „Одринска епопея“, обяви председателят му Петра Мечева.
Концертът на лауреатите от конкурса е първата проява за Деня на Тракия, обяви Петра Мечева. Проявата ще се проведе утре от 18 и 30 часа в народно читалище „Климент Охридски“. На 25 март от 17 часа в парк „Тракия“ започва тържествен военен ритуал с полагане на венци и гирлянд на славата пред паметника „Одринска епопея“. Ще се състои и концерт. На 26 март е предвидена света литургия в църквата „Света Богородица“, а от 14 часа среща на потомците.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>