Ангел, който се обади за бомба: Извинявам се!

Задържаха 20-годишния Ангел Генов, който се обади за бомба на летище София. Съдът измине мярката му за неотклонение от „парична гаранция“ в „задържане под стража“. Пред Телевизия Загора Ангел се извини за постъпката си. Вижте подробностите:

Състав на Окръжния съд в Стара Загора измени мярката за неотклонение на 20-годишния Ангел Генов, който се обади преди дни за бомба на летище София от парична гаранция от 1000 лв в арест. Това се случи, след като прокуратурата протестира срещу това, че Ангел е на свобода и приложи нови доказателства – справка от летище София, според която след обаждането е започнала евакуация на терминал 1 и 2, закъсняване на полет и това, че Генов е привлечен като обвиняем за държане на канабис. Преди заседанието Ангел проговори пред ТВ Загора, но бе лаконичен.
Младежът, който работи в частна фирма, бе представляван от служебен защитник.
Майката на момчето определи постъпката му като неволна шега и обясни, че благодарение на неговата заплата семейството му оцелява, а тя е със сериозно заболяване.
Ангел се е обадил за поставено взривно устройство на летището на 9 март в 21 и 27 минути. Неофициално, направил го , защото не искал приятелката му да заминава за чужбина.
В крайна сметка съдът прецени, че деянието, в което е обвинен младежът е от висока степен на обществена опасност и че срещу него има висящо производство за държане на канабис. За обаждането за бомбата на летището старозагорецът може да получи до пет години затвор и глоба до 2 хиляди лева.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>