Ще лети ли пак Надежда?

През миналия месец в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани пристигна необичаен пациент – чисто бяла сова. Нарекоха я Надежда. Птицата е била ударена от автомобил. Совата пристигна в Стара Загора със съдействието на екоинспекцията в Шумен. За съжаление, след направена рентгенография, ветеринарните специалисти диагностираха множествена фрактура на дясното крило. Веднага е назначено адекватно лечение и птицата е настанена в реанимацията на центъра. Днес екипът ни присъства на прегледа на Надежда.
На езика на специалистите птицата е непълен албиност.Това е рядка аномалия на оперението – характерна с отсъствие на цветен пигмент в перата, което предава на птицата бял цвят. Какво е състоянието на совата?
Освен с подобряването на Надежда от Спасителния център ни посрещат и с друга добра новина – за първите яйца за тази година на ловните соколи.
За да извършим наблюдението ни помогна Дарен Уиикс – сътрудник ловни соколи в Спасителния център.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>