На кого пречим, питат собствениците

Някой се опитва да направи община Стара Загора заложник като иска да погазва нашите законни права, заявиха собственици на терени в квартал „Бедечка“ на пресконференция. Пречим на някого, но не разбираме за икономически или други интереси става въпрос, коментираха собствениците.

Съгласно член 16 от Закона за устройство на територията собствениците са дарили по 22% от имотите си в полза на общината, което е общо над 100 дка. Там ще бъдат изградени улици и мини паркчета.

Собствениците коментираха, че откакто са им върнати имотите плащат за парцелите данъци по 130 лв на кв м на година за имоти, които реално не ползват.
Не сме срещу интересите на хората, заяви и Лидия Бакалова. Тя предвижда да изгради параклис в нейния имот, който ще бъде ползван от всички и попита кои са защитниците на чистия въздух.

Междувременно, природозащитници готвят протест пред Общината. Заявката е дадена в социалната мрежа Фейсбук. Протестът „За спасяване на Бедечка“ ще бъде от 18 часа в петък.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>