Отбелязваме „100 години Светът е Берое“

Официалното отбелязване на юбилея „100 години светът е Берое“ ще се състои на 17 май, като кулминацията на тържествата ще бъде двубоя между „Берое“ и „Партизан“ Белград. В тази среща играчите на „Берое“ за пръв път ще облекат юбилейната си фланелка, която ще бъде представена на феновете в началото на май.

Два часа преди двубоя ще започне празничната програма с представяне на нова песен посветена на 100 годишния юбилей, чиито автор е Стефан Вълдобрев. Наградени с плакети ще бъдат и 100 от заслужилите футболисти и деятели на клуба. Ще има още много изненади сподели на пресконференция изпълнителният директор на клуба Илко Русев.

На пресконференцията участваха още Иванка Сотирова – зам.кмет на Стара Загора и общ.съветник Деян Димитров.Светът наистина говори за „Берое“. Това го казвам след като се върнах от Лисабон в петък. Бях на посещение в град Барейро. Техният отбор носи символите на „Берое“. Отправих им покана да дойдат и те да участват“ – каза зам. кметът Иванка Сотирова.

Една от големите атракции, предвидени по повод 100 годишния юбилей е оперно представление на спектакъла „Аида“ от I до IV действие, което ще се проведе пред пълните трибуни на стадион „Берое“. Това е нещо, което се прави за пръв път в България, сподели директорът на Държавна опера Стара Загора Огнян Драганов.

От управата на клуба напомнят, че продължава кампанията за набиране на средства. Всеки, който желае може да подпомогне финансово тържествата като си закупи дарителски билет за домакинска среща от „А“ група на стойност 10 лв. или внесе желана сума на сметката на клуба.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>