Ново споразумение за инвестиции между Община Гълъбово и „Контур Глобал Марица Изток3” АД

Ново споразумение за инвестиции в социалната сфера между Община Гълъбово и „Контур Глобал Марица Изток3” АД бе подписано днес в Спортната зала на град Гълъбово. Новото споразумение е с 4-годишен срок. Инвестиционната политика на ръководството на ТЕЦ-а предвижда средствата да бъдат вложени в социални проекти в сферата на образованието, в помощ на социално слаби и малцинствени групи и в други направления.

Първото споразумение за инвестиции между ръководствата на топлоелектрическата централа и Общината влезе в сила през 2012 г. и бе за срок от 4 години. Общата сума на средствата, инвестирани в проекти за този период, е 1 358 136 лв. В началото на 2016 г. с помощта на „Контур Глобал Марица Изток 3” бе завършен ремонтът на Спортната зала в града. В нейното обновяване бяха вложени 700 000 лв.

Новото споразумение също е с 4-годишен срок. Инвестиционната политика на ръководството на ТЕЦ-а предвижда средствата да бъдат вложени в социални проекти в сферата на образованието, в помощ на социално слаби и малцинствени групи и в други направления.

На събитието присъстваха Гари Левсли, главен изпълнителен директор за Европа на американското дружество, Куинто ди Фердинандо, директор на централата, Николай Тонев, кмет на Гълъбово, областният управител на Стара Загора инж. Ранов.

Поздрав към гостите отправиха деца от две детски градини в Гълъбово, които също са били изцяло реновирани със средства от ТЕЦ-а.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>