Йорданка Джонджорова с поредно творческо предизвикателство към старозагорци

Колегата – журналист Йорданка Джондожорова откри изложба с 25 фотографии на тема „Вода”. Това е третата и изложба, с която се отбелязва и Световния ден на водата – 22 март – ефектна провокация към всеки от нас да пази природата чиста.

За творческите провокации и умението да бъдеш сетивен…

 

Нека отбележим Световния ден на водата с нейната красота. Водата във всичките й агрегатни състояние е един от най-красивите символи на живота. Тя е „образ на живота“, според Учителя Петър Дънов, а без нея животът на Земята е немислим. Нека отбележим Световния ден на водата вместо със стряскаща статистика, с 25 фотографии на тема „Вода“, които искрено се надявам да бъдат ефектна провокация към всеки от нас да пазим природата чиста, споделя авторката.

Избраните фотографии са запечатали красотата на разнообразни водни площи. Снимани са в Стара Загора, Русия и Гърция. Освен пейзажите, авторката е включила в експозицията и макроснимки на водни капки. Това е третата самостоятелна фотоизложба на журналистката след „Очите на душата“ и „Деца на ангелите“ и също като тях е благотворителна.

Средствата от откупките ще бъдат дарени в подкрепа на каузата „Не на насилието срещу жените“. Йорданка Джонджорова не пропуска да подчертае, че фотографията й е само хоби, а кадрите през обектива задължително минават през душата й.

Йорданка Джонджорова благодари на своите приятели, които подкрепят всяко нейно начинание, както и за подкрепата на на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и екипа му.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>