Димитър Танев: Притеснява ме погледа в ляво на ДСБ

Антикорупционният закон, Законът за съдебната власт, законът за училищното и висше образование коментира днес в Стара Загора депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев.

Последният не скри, че членовете на неговата партия „Движение България на гражданите”, са обидени от поведението на членовете на „Демократи за силна България” на проведения конгрес в столицата вчера. Очакват извинение за освиркването на зам. председателя на ДБГ Найден Зеленогорски.

За парламентарната група на Реформаторския блок е изключително важно приемането на Законите, свързани със Съдебната власт, антикорупционният закон и Законът за училищното и висше образование, категоричен бе депутатът Димитър Танев.

РБ е против въвеждането на задължително гласуване, но категорично „Да” за машинното преброяване и гласуване, както и запазването на мажоритарния вот, коментира в Стара Загора Димитър Танев.

Реформаторският блок твърдо застава зад реформите на министър Москов, потвърди зам. председателя на ДБГ.

 

Общо 40 мерки включва меморандума за подкрепа на управлението на ГЕРБ, което още не е финализирано от всички партии на РБ, коментира Танев. Последният коментира и националното събрание на „Демократи за силна България”.

 

Според Танев, РБ трябва да излезе с обща кандидатура за президентския вот, но бе категоричен, че това една такава на председателя на ДСБ, Радан Кънев едва ли ще може да бъде обединителна.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>