Над 1200 деца идват в Стара Загора на „Орфеево изворче“

В Стара Загора, на 18 и 19 март 2016 г., ще се проведе Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. За 16-та поредна година конкурсът дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. В дните на конкурса участие са заявили над 1200 изпълнители от цялата страна.

Официалното откриване ще бъде на 18 март, (петък) от 9.30 ч., на сцената на Дома на културата. Конкурсната програма ще протича в петък и събота в залите на Центъра за наука култура и изкуство, НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ и Дома на културата. На 19 март (събота) от 11.00 ч. в парк „Пети октомври“ ще се състои концерт на открито с участието на отличили се изпълнители от фестивала.

И в двата дни, от 18.30 ч., в НЧ „Св. Климент Охридски“ ще се провеждат гала-концерти под мотото „Избрано от деня…“, в които ще се включат най – изявените таланти от конкурса. Те ще получат  награди, сред които е и голямата награда на Кмета на Община Стара Загора.

Конкурсът е организиран от Национален музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“, с подкрепата на Община Стара Загора.

Над 1200 деца идват в Стара Загора на „Орфеево изворче“

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>