Борба за живот

74-годишен болен мъж живее в мазе под наем. Борислав Василев се бори дълги години за общинско жилище, но неуспешно. В момента обитава жилищна кооперация в центъра на Стара Загора, но казва, че го гонят, тъй като законът не позволявал да живее в мазе. Вижте историята:

74-годишен трудноподвижен мъж живее в мазе в центъра на Стара Загора. Трябва обаче да го напусне, защото според закона не бива да живее в такива условия, тъй като е инвалид.
Години наред мъжът се бори за общинско жилище, но безуспешно. Казали му, че е отпаднал от картотеката за чакащи.
Стаята му е като склад. Цялата покъщнина е събрана между четирите стени на помещението. Телевизор, котлон и свещ са част от обзавеждането. Инвалидна количка и патерици допълват представата, че тук живее болен човек. Брадвата, с която преди е цепил дърва, стои до иконата. Борислав живее на това място повече от година.
В доброто старо време 74-годишният мъж е работил, но това е било преди повече от 20 години.
Психичното състояние на мъжа не е добро.
Преди да дойде в това жилище, Борислав е спял по гарата и в барака, но я запалили. Сега се притеснява къде ще отиде, когато напусне мазето. Освен с цигарите, трудноподвижният мъж се успокоява и с домашен любимец, който е един от малкото приятели на самотния старозагорец.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>