Искат арест за убилият жена на пешеходна пътека

Задържан е мъжът, блъснал на пешеходна пътека 66-годишна жена и сестра й и избягал след това. Тежкият инцидент стана на 11 февруари на кръстовището на бул.“Славянски “ с ул.“Кольо Ганчев“. 66-годишната жена почина на място, а другата бе настанена в болница. Веднага след инцидента започна издирване на шофьора и на автомобила, а от полицията призоваха дори гражданите да окажат съдействие за разкриване на престъплението. Заместник-окръжният прокурор и говорител на Окръжна прокуратура Стара Загора Нейка Тенева изнесе официална информация по случая днес.
Към момента продължават действията по разследване. Ще бъдат назначени експертизи. Иззет е автомобилът черен „Фолксваген Пасат“. Предстои да се установи има ли по него интервенции. 51-годишният Ангел не е давал показания по делото към момента. Той е задържан в дома му в квартал „Кольо Ганчев“, там е бил и автомобилът, с който е извършено престъплението. Наш екип опита да се свърже с някой от близките на 51-годишняит старозагорец, който е служител на общинска охрана. На позвъняванията никой не отговори. Успяхме да разговаряме с негов съсед.
От „Общинска охрана“ не пожелаха да коментират случая. Мъж от търговска маса в близост до бариерата на централния пазар обясни, че скоро не е виждал Ангел.
При задържането на 51-годишния мъж са иззети дрехите, с които той е бил по време на пътно транспортното произшествие. От предния десен фар на автомобила е иззет биологичен материал.
Очаква се утре съдът да заседава по искането за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>