Старозагорка дари имот

Общинският съвет единодушно прие предложението за дарение на имот в центъра на Стара Загора. Имотът, собственост на Мария Жекова, ще бъде превърнат в Културен център за развитие на талантите и способните деца от Община Стара Загора. След като подкрепиха предложението, съветниците станаха на крака и аплодираха дарителката. Още по темата – в следващото видео:
Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие за приемане на дарение на имот в центъра на Стара Загора. Имотът, собственост Мария Жекова, ще бъде превърнат в Културен център за развитие на талантите и способните деца от Община Стара Загора. Съгласно волята на дарителката предвижда се да бъде обособена зала, която да се предостави за безвъзмездно ползване на Музикалното училище “ Христина Морфова“, както и да бъде ползвана и от хоровете за църковно пеене, които функционират в общината. В имота да бъдат обособени творчески ателиета и изложбени зали за произведения на изобразителното изкуство, културният център да носи името на проф. Петър Жеков, брат на дарителката, почетен гражданин на Стара Загора, е друга част от предложението.
Предложението бе подкрепено единодушно от общинските съветници, присъстващи в залата. Те изказаха своята благодарност към дарителката, като станаха на крака и я аплодираха.
Мария Жекова излезе развълнувана и заяви, че е направила дарението в името на брат й, чийто живот е бил отдаден на музиката.
Какво е усещането когато дарението е факт?
Две корекции е претърпяло предложението за дарение. Вместо концертна зала в центъра ще има камерна зала, а срокът за изпълнение ще е вместо две – три години, обясни в залата председателят на Общинския съвет Емил Христов.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>