Спасяват Надежда в старозагорски център

Надежда – така се нарича един от поредните пациенти на Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Птицата е ранена от автомобил в района на Шумен. Постъпва в центъра със счупено крило. Още за историята на Надежда и коя е всъщност тя – вижте в следващото видео.

За разлика от тези видове сови, Надежда е бяла. Нетрадиционният по цвят пациент на Спасителния център за диви животни пристига в центъра от района на Шумен, разказва Христина Клисурова, ветеринарен лекар.
Птицата е била ударена от автомобил. Резултатът – счупено крило. Надежда е настанена в реанимацията, назначено й е адекватно лечение.
Добрата новина е, че Надежда вече е започнала да се храни сама, което е важно за оцеляването на пациенти като нея. За бялата сова и за останалите 10 пациента се грижат водещи специалисти в областта на ветеринарната медицина за диви птици, а предстоящите дни ще бъдат предизвикателство както за бялата сова, така и за специалистите, които се грижат за нея.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>