Институции насърчават отговорно поведение при учениците с интересна викторина и игри

На 26 февруари, от 13.30 часа, в залата на третия етаж на Център за наука, култура и изкуство, ще се проведе ученическа викторина на тема  „Няма различни! Всички трябва да знаем!“. Събитието има за цел повишаване на информираността на младите хора относно ХИВ/СПИН и сексуално предаваните инфекции, насърчаване на отговорно сексуално поведение, влияние на алкохола върху здравето и поведението им.

В надпреварата ще вземат участие пет ученически отбора, съставени от трима състезатели от 7 и 8 клас на Природо-математическа гимназия „Гео Милев“, Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, СОУ „Железник“, СОУ „Максим Горки“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. В три кръга отборите ще отговарят на въпроси и ще решават казуси по темите „Алкохолна зависимост“, „Сексуално предавани инфекции“, „Рисково сексуално поведение“.  Ще бъдат изготвени и колажи на тема „Няма различни! Всички трябва да знаем!“. За изчерпателността, коректността, креативността и ясно изразените послания ще следи тричленно жури. То ще е съставено от представители на Регионална здравна инспекция – Стара Загора, Центъра за наука, култура и изкуство и  Превантивно-информационния център по зависимости. За участието и представянето си във викторината отборите ще получат грамоти, плакет, както и здравно-информационни материали.

Инициативата е във връзка с провеждането на втория етап на АНТИ СПИН кампанията и е дело на Регионална здравна инспекция – Стара Загора, Превантивно-информационен център по зависимости, Център за наука, култура и изкуство, със съдействието на педагогическите съветници на участващите училища.

Институции насърчават отговорно поведение при учениците с интересна викторина и игри

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>