Стара Загора посреща 3 март с богата програма

Богата програма подготвя Община Стара Загора за честването на 3 март. Както вече ви съобщихме, отново 300-метров трибагреник ще поведе шествието на Стара Загора, което ще тръгне от площада пред Общината и ще достигне до Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Предстои поставяне на знамена на четирите входа на града, а някои села са подели инициатива да шият също големи трибагреници. Следват още подробности.

Шествие с 300-метровия национален трибагреник ще тръгне на 3-ти март от площада пред Община Стара Загора към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Както вече ви съобщихме, в инициативата на Община Стара Загора, която бе реализирана за първи път миналата година ще могат да се включат сички желаещи старозагорци и гости на града. Родопският ансамбъл на Петър Янев ще допринесе за още по-тържествената атмосфера край Самарското знаме, чрез специално озвучаване.
Осигурен е транспорт до Самарското знаме. Той ще тръгне от 11 часа от подлеза пред Регионалната библиотека, а след церемонията ще върне гражданите обратно. Главен сценарист на програмата е Ивелин Керанов, директор на Драматичния театър.
Празникът започва в 9.00 ч. с Божествена Света литургия в храма „Св. Николай чудотворец“. В 10.15 ще бъдат поднесени венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора. Шествието по централния булевард се очаква да тръгне около 11.00 часа.
Тази година към честването на Трети март има подчерта интерес от държавници и министри. Някои от селата в общината, като Преславен и Хрищени вече също са подели инициативата и шият големи знамена, допълни заместник-кметът.
Друг нов момент е спускането на български трикольори на фасадите на общинската и областната администрация.
От 19.00 часа ще се проведе тържествена заря-проверка с празнични илюминации. Веднага след това на същото място ще започне концерт с патриотични песни на група „Епизод“.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>