Старозагорци: Опасна пешеходна пътека!

Да бъде обезопасена пешеходната пътека, на която загина 66-годишна жена, а сестра й бе тежко ранена. Затова настояват старозагорци. Тежкият инцидент стана вчера сутринта на булевард „Славянски“. Пострадалата е стабилизирана и се възстановява, обясниха от старозагорската болница. Днес от полицията апелираха граждани, които са станали свидетели на инцидента да помогнат с информация по случая.

Днес край пешеходната пътека, където шофьор отне човешки живот и рани пешеходка, личи, че е имало инцидент само по скоростта на автомобилите. Заради камерата обаче тя е примерна.
Някои не пресичат по правилата, а за други пешеходната пътека е като руска рулетка – или оцеляваш, или не.
Старозагорци са категорични, че мерки трябва да се вземат, за да се предотвратят още пътни инциденти.
Работещите наблизо също се страхуват да пресичат.
По думите на д-р Живко Желязков, заместник-директор на УМБАЛ, където е настанена подстрадалата жена състоянието й се стабилизира. Това обясни пред екипа ни и Мария Чавдарова, колежка от заведението на Автогарата в Стара Загора, към което са отивали двете сестри.
От полицията днес разпространиха съобщение до медиите, в което отправят молба към граждани, които са станали свидетели на инцидента или имат информация, която би помогнала при работата по случая да се обадят на телефон 112 или в най-близкото Районно управление на МВР , като анонимността им е гарантирана.
Не всички вярват, че ще се стигне до наказание на шофьора.
По случая работи Окръжната прокуратура в Стара Загора, още вчера бе образувано досъдебно производство.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>