ПД „Социалдемократи“ са за насърчаване на младите семейства

Политическо движение „Социалдемократи“ се обяви за законодателни инициативи за насърчаване на младите семейства и на раждаемостта. Демографска криза има, но до момента няма конкретна държавна политика в тази посока, коментира на пресконференция председателят на движението Елена Нонева. Темата за насърчаване на младите семейства е обсъдена на семинар между коалиционен съвет на „БСП Лява България“ и парламентарната група на левицата. Една от идеите за промяна е закрилата на бащинството и възможността родителите на деца до три годишна възраст да не бъдат уволнявани.

Подкрепяме предложението на БСП майчинството да се обвърже с минималната работна заплата, и предлагаме да се удължи времето за обезщетение, каза още Нонева.

По-активна политика за социална закрила трябва да има и от страна на Общините, призова още председателят на движението. Как да се помогне на младите семейства трябва да се мисли и на местно ниво, заяви още Нонева.

Категория: ОБЩЕСТВО
Етикети:
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>