Как се пазят старозагорци от грипа?

От днес учениците в Старозагорска област са в грипна ваканция. Мярката бе взета заради регистрираната висока заболеваемост в областта и най-вече във възрастовата група от 15 – 29 години и постъпващата информация от училищата за отсъстващи болни деца. В разгара на грипната епидемия в Стара Загора как се пазат децата и възрастните ?
Взети са редица мерки с цел ограничаване на заболяването. От вчера със заповед на директора на РЗИ Стара Загора се преустановяват плановите операции в лечебните заведения на територията на областта.
От РЗИ Стара Загора препоръчват спазването на няколко правила за ограничаване на грипната инфекция. Сред тях са избягване на затворени пространства, където се събират много хора, често проветряване на помещенията, да се избягва разтъркването на очите, пипането в носа и храненето с неизмити ръце. Носенето на маска също възпрепятства разпространението на вирусите, напомнят от РЗИ.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>