Обмислят електронен прием на първокласници

Да се въведе електронен прием на първокласници обсъжда Община Стара Загора. Системата ще доведе до равномерно разпределяне на децата в първи клас по местоживеене, до еднакви правила и критерии за прием, има и други предимства, категорични са от администрацията. Темата ще бъде обсъждана на работна среща през следващата седмица.

Община Стара Загора обсъжда възможност за въвеждане на електронен прием на първокласници.
Досегашната практика на електронен прием в детските градини показва добри резултати и от администрацията се надяват, че системата ще работи успешно и за приема на първокласници. Успешен ли е досегашният вариант?
Има редица предимства на електронния прием, казва Чавдарова. Едно от тях е равномерно разпределяне на децата в първи клас в съответните училища по местоживеене, еднакви срокове за подаване на заявления за прием, еднакви правила и критерии за прием за всички училища.
В началото на следващата седмица предстои работна среща по темата. Дали ще има електронен прием на първокласници се очаква да се реши в края на февруари – началото на март.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>