Да срещнеш Дженифър Лопес и Касандра… в Стара Загора

Кобра, крокодил, анаконда и още екзотични животни могат да разгледат старозагорци в изложба, разположена в спортна зала „Иван Вазов“. За по-смелите има възможност и за снимка с някои от най-опасните влечуги на Земята. Какво ще видите всъщност – ще ви разкажат Светла Тенева и операторът Георги Нанов.

Дженифър Лопес е игуана. Храни се с котешки гранули, ябълки, моркови и други неща. Тя е част от изложбата на екзотични животни, разположена в спортна зала „Иван Вазов“.
60% от обитателите на залата в момента са силни отровни, но за посетителите опасност няма.
Континенталният тайпан е най-отровната змия на планетата, обяснява пред екипа ни д-р Еленски. Възрастен човек може да живее до 3 часа след като е ухапан, а детето – едва десетина минути.
В същото време Касандра изглежда спокойна. Научаваме освен името й, но и че не яде хора.
Кексчо – белият таралеж, пък е най-безопасното движещо се експонатче тук.
За разлика от неговата добронамереност,  усещането е различно когато си очи в очи с отровна змия.
Въпреки че дамската половина от човечеството често се оприличава с някои от експонатите все пак между змиите и жените има нещо общо…
Изложбата можете да разгледате до 6 март. Тя е отворена за посетители от 10 до 20 часа. Има възможност за снимки , но само с неотровните животни.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>