Бизнесът: Има нужда от законови промени

Кръгла маса „За социално отговорен бизнес и закрила на децата“ се проведе днес в Стара Загора.Форумът бе по инициатива на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите и бе по повод нашумелия случай с такса „дете“ в старозагорско заведение. Както вече ви разказахме, собственикът постави на менюто обява, че тъй като в заведението му няма детски кът е забранена играта, а родителите ще бъдат санкционирани.

На форума Лъчезар Шулеков заяви, че идеята му е била с превантивна цел и че има много несъответствия по отношение на законовата уредба за отговорността към децата.

На срещата бе и Живка Александрова, която подаде жалба в Комисията за защита от дискриминация за надписа в менюто в заведението.
Има нужда от промени в законовата уредба, свързана с работата на хотелиерите и ресторантьорите за закрила на децата, посещаващи такива места, коментира Иван Михалев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>