Разследват кражба от локомотивното депо

Голямо количество части за ремонт на локомотиви са откраднати от склад на локомотивното депо в Стара Загора. Сигналът за кражбата е подаден от служител на БДЖ вчера. Полицията работи активно по разкриване на кражбата, уточниха от Областната дирекция на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 9 и 30 часа вчера във Второ районно управление – Стара Загора е получено съобщение от служител на БДЖ ЕАД за извършена кражба от склад на локомотивно депо Стара Загора, съобщиха днес от полицията.
Установено е, че за времето от 29 януари до 3 февруари неизвестен извършител чрез разрушаване на западната тухлена стена на склада е проникнал вътре и е извършил кражба на 136 броя диоди, 36 броя контактори, 2 електрожена и неустановен брой медни реверсивни шини. Обикновено откраднатото се продава за отпадъци и от това се печели доста, разказа Красимир Неделчев, който е бивш служител на БДЖ, работил е в системата около 8 години.
По случая с кражбата от склада в локомотивното депо е образувано досъдебно производство. От полицията уточниха, че се работи активно по разкриване на престъплението. Продължение по темата очаквайте в новините на Телевизия Загора утре.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>