БСП и ДПС не се разбраха за СИК в Козаревец

Политическите сили не се разбраха за състава на единствената секционна избирателна комисия в старозагорското село Козаревец, където ще има избори за кмет на 13 март. Причината: БСП и ДПС поискаха секретарското място в комисията, но нито една от двете партии не отстъпи от позицията си. Така решението за състава на секционната избирателна комисия трябва да вземе ОИК – Стара Загора.

Политическите сили не се разбраха за състава на секционната избирателна комисия в Козаревец, където на 13 март ще се проведат избори за кмет. От поканените парламентарно представени партии и коалиции от партии в 43-то Народно събрание, в консултациите участваха представители на „ГЕРБ“, „БСП Лява България“, „ДПС“ и „Патриотичен фронт“. Консултациите бяха водени от секретаря на Общината Делян Иванов.
До съгласие не се стигна, след като и от БСП, и от ДПС поискаха секретарското място. В срок до 12 часа този петък, политическите партии и коалиции трябва да представят предложенията си за състава на СИК пред Общинската избирателна комисия. ОИК следва да назначи състава на СИК за изборите в селото. Новите избори там се налагат заради равния брой гласове – по 44, които получиха на балотажа на 01.11.2015 г. кандидатите на ГЕРБ Ганчо Иванов и на БСП Димитрина Димитрова.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>