Проблеми с тока в селата

Кметове и кметски наместници се събраха в Зала 1 на Община Стара Загора, за да обсъдят проблемите на малките населени места в Областта. Сред основните проблеми на местните власти е подръжката на обектите, отговарящи за електропреносната мрежа. Непочистени клони, оплитащи се в жици над къщите, са част от проблемите. Другото оплакване е липсата на трафопостове, които да захранват местата с ниско и недостигащо напрежение. Според кметовете сигнали от тяхна страна не липсват.

От Енергото отговориха на всеки кметски въпрос и причините за проблемите по поддръжката. Представителят на електроснабдителното дружество Косьо Косев обобщи ангажиментите на И ви Ен и съответно на местните общини.

Токовите удари, вследствие на последните снеговете и ветрове също се оказват проблем, който хронично оставя селата без ток, стана ясно още днес.

Предстои поетапно отстраняване на проблемите и индивидуален план за действие според сложността на въпроса във всяко село.

Категория: ОБЩЕСТВО
Етикети: , ,
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>