Повече адвокати в региона, какви са проблемите им?

Расте броят на адвокатите в Старозагорско. Решилите да практикуват професията за изминалата година са с 21 повече в сравнение с предходната, съобщи председателят на колегията Атанас Стоянов. Той бе преизбран да ръководи колегията за четвърти мандат. Какви са проблемите и защо адвокатите може да откажат да влизат в съдебните зали – вижте:

419 са членовете на Адвокатската колегия в Стара Загора. Те са с 21 повече от предходната година, близо половината от решилите да практикуват професията са от системата на МВР.
Както и предходи години,през изминалата има доста жалби срещу адвокати. За 2015 те са 21. За какво се оплакват хората?
За гилдията голям проблем са промените в Закона за адвокатурата, които са в правната комисия, но не са внесени в пленарна зала и създават напрежение. Може да се стигне и до протести.
Атанас Стоянов бе преизбран да ръководи колегията ,след като от 233-има гласували той получава 210 гласа. Негов опонент бе адвокат Магдалена Овчарова. Това ще бъде четвърти мандат на Стоянов. Радвам се, че получих доверието на колегите и че работих със състав, който приемаше новите идеи положително, коментира той. Колегията е в топ 5 в страната и предоставя много добри условия за работата на адвокатите. Сред тях са достъп до електронни досиета на делата и безплатно ползване на програмни правни продукти.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>