Професионален празник

 

За десета поредна година служителите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” при Министерството на правосъдието отбелязват своя професионален празник. На 29 януари през далечната 1879 г. са подписани привременните правила за учредяване на затворите. Така се слага началото на новата наказателноизпълнителна система в България и затова с Решение № 862 на Министерския съвет от август 2006 г., 29 януари е обявен за професионален празник на работещите в системата. Служителите на старозагорския затвор също празнуват. По този повод директорът Иван Карушков разказа пред екипа на ТВ Загора за трудностите в затворническите институции.

 

Работещите в Старозагорския затвор до днешната дата се грижат за около 1000 излежаващи присъда от цялата страна, като самия капацитет на институцията е предназначен за около 1500 човека. В момента тече ремонт, който предстои да завърши до средата на март. Според европейските изисквания на всеки затворник се полагат 4 кв. метра пространство, а след ремонта и местният затвор ще се впише в тези стандарти.

Чрез сайта на Министерството на правосъдието Заместник-министърът Красимира Филипова излезе с официален поздравителен адрес към всички работещи в системата на затворите.

 

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>