Приеха Бюджет 2016 на Община Стара Загора

С 42 гласа „за“ старозагорските общински съветници подкрепиха Бюджет 2016. Приходната му част за тази година е в размер на над 100 милиона лева. Повишаване на данъци и такси няма да има. Бюджетът бе приет след над 30-минутни дебати от представители на различни политически партии в местния парламент. Вижте част от тях:

С 42 гласа „за“ бе подкрепен проектът за Бюджет 2016 г. на Община Стара Загора. Приходната му част за тази година е в размер на над 100 млн. лева. Общинският бюджет за текущата година почти повтори този от 2015 г., с което продължава да следва консервативната си политика, стана ясно по време на редовното заседание на старозагорския общински съвет.
До приемането на бюджета се стигна след дебати повече от 30 минути. Както обявиха на пресконференции през седмицата от БСП заявиха отново, че няма да подкрепят бюджета, а от АБВ – обратното.
Съветниците отхвърлиха предложенията на Валентина Бонева и Бойчо Биволарски за това да отпадне така наречената постоянна част от таксите за детски градини и да се заделят средства за всички села в Общината. В залата стана ясно, че са заложени средства за рехабилитация на Детска ясла № 6 „Щастие“ и Детска градина №10 „Светлина“ за други обекти и дейности. За малките населени места също са отредени финансови средства – ремонт на читалища, кметства и пътна инфраструктура. Очаква се да бъде рехабилитиран пътят между селата Ловец и Борово“, обясни още Диян Димитров като обобщи, че през 2016 година Община Стара Загора предвижда около 11 млн. лева капиталови разходи. Предстои обновяване на още междублокови пространства и паркинги в града, както и обособяване на зони за отдих. През тази година е предвидена и реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа в кварталите „Кольо Ганчев“ и „Самара“.

Категория: ОБЩЕСТВО
За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>