Проф.Станков: Законът има нужда от промени

Законът за ветеринарно-медицинската дейност има както положителни моменти, така и недостатъци, коментира заместник-председателят на земеделската комисия в парламента проф. Иван Станков. Депутатът от АБВ обяви пред журналисти някои от предложенията за законодателни промени на парламентарната група на АБВ.

Законът за ветеринарно-медицинска дейност предизвика много критики, не само от страна на природозащитниците. Законът има както положителни черти, така и недостатъци, коментира депутатът отАБВ проф. Иван Станков, който е заместник-председател на земеделската комисия в парламента. В сегашния си вид законът предвижда унищожаване на животни, които не са идентифицирани.
Проф. Станков смята да предложи няколко промени. Сред тях са тези: собствениците на животните, които не са идентифицирани да бъдат предупреждавани, след това да им се налага санкция, следва проверка на здравословното състояние и чак тогава унижощаване, в случай че са опасни заради заразно заболяване. В комисията по образование се дебатира и Законът за висшето образование, който също подлежи на промени, каза още проф. Станков.
Да бъдат завишени изискванията, предлага проф. Станков. Трябва да се промени и начинът за прием на студенти, категоричен бе депутатът.

За автора
-

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>